Leertraining
 

Wie ben ik

Mijn naam is Marijke. Mijn roots liggen in het Basisonderwijs, waar ik de eerste jaren als hoofdleidster en leerkracht aan de slag ging. Het was prachtig om te zien dat elk kind uniek is en zich in eigen tempo ontwikkelt. Door tijdens het spelenderwijs leren te observeren, zag je wat een kind nodig had en kon hier op aangesloten worden. Omdat kinderen van verschillende leeftijden in een groep zaten was het leereffect tussen de kinderen groot. 

Als intern begeleider werkte ik individueel en in groepjes met kinderen met een 'Rugzak' waarvoor extra begeleiding geïndiceerd werd. Een schat aan ervaring, maar nog mooier om te zien hoe elk kind opbloeide van de stappen die het maakte, waarbij de doorgaande lijn in de school niet werd verloren. Als dyslexiespecialist zorgde ik voor de begeleiding van kinderen met lees – en spellingproblemen. Nadat in 2009 de vergoedingsregeling voor zorg aan basisschool kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie (EED) werd geïntroduceerd, maakte ik de overstap naar de zorg dienstverlening.


Een behandeling geven waarbij niet enkel de focus op het bevorderen van de lees- en spellingproblematiek wordt gelegd maar vanuit breed onderzoek wordt gestart, maakt dat alle aspecten worden meegenomen om een op maat gemaakte behandeling neer te zetten. Na bijna 10 jaar was ik toe aan iets nieuws en besloot een sabbatical jaar te nemen. Echter na een jaar van klussen en reizen begon het weer te kriebelen. 

Als typedocent/coach voor kinderen van de bovenbouw van het Basisonderwijs ervaar ik dat het voor veel kinderen lastig is om het typediploma te halen. Plannen, organiseren, het stellen van haalbare doelen, concentratie, faalangst en motivatieproblemen kunnen gaandeweg een grote rol spelen met alle gevolgen. Dit heeft mij ertoe gezet om te starten met de praktijk Leertraining.

Leertraining biedt: Een stevige basis voor een leven lang leren op het gebied van Leren leren, Motivatie, Begrijpend lezen, Spelling, Rekenen en Typen.

Mocht u na het lezen van de website geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die aangeboden worden, dan hoop ik u te mogen begroeten in mijn praktijk.

Marijke Roeterdink